O nama

Preduzece MIKONI engineering je osnovano pocetkom 2002. godine kao samostalno zanatsko trgovinska radnja u oblasti automatizacije i elektro-motornih pogona. Posle skoro deset godina uspesnog rada prerasli smo u novu firmu NEW MIKONI engineering DOO. S' obzirom da je vecina zaposljenih u firmi sa dugogodisnjim iskustvom iz oblasti kablovske industrije, logican pravac razvoja firme je bio usmeren pre svega na oblast kablovske industrije.

Prvobitni pravac razvoja preduzeca je bio u smeru projektovanja, izrade elektro opreme, odrzavanja i montaze novih i polovnih masina u oblasti kablovske industrije. Vremenom su oblasti naseg angazovanja prerasle okvire kablovske industrije, tako da se sada mozemo pohvaliti i brojnim projektima u raznim industrijskim oblastima kao sto su:

proizvodnja kablova
rotacione masine, ekstruzione masine, CCV/HCV masine, razne vrste masina za pakovanje ...
metalirgija
transportni sistemi, prese ...
prehrambena industrija
masine u konditorskoj industriji, razne vrste masina za pakovanje u prehrambenoj industriji...

Na nas razvoj su narociti uticaj imala dva vazna dogadjaja:

1) pocetak saradnje sa GAUDER group - Belgium
GAUDER je svetski lider sa visedecinjskom tradicijom u oblasti trgovine polovnim kablovskim masinama. Kao GAUDER-ov agent za region Balkana postajemo deo velike gauderove porodice koja pokriva sve kontinente (osim severnog i juznog pola)
2) pocetak saradnje sa POURTER - France
POURTER je kompanija sa visedecenijskim iskustvom u oblasti proizvodnje rotacionih kablovskih masina, pre svega "rigid stranding" i "drim twiser" masina. Saradnja sa POURTIER-om se pre svega odnosi na montazu i pustanje u rad masina po principu: masinska montaza -> elektro instalacija -> pustanje u rad -> trening osoblja i probna proizvodnja.